Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

BMW X3 (G01) M40d Sonnenstein-metallic

sskkaa

Recommended Posts

@laurt salut, eu nu le intretin cu nimic. anul trecut i-am facut un oaresce detailing wannabe, adica a venit un baiat pentru cateva sute de lei gen douaj de beri, si a curatat interiorul si pielea... a arata decent, dar nu a fost vreun tratament calumea de detailing. In rest eu nu folosesc solutii si d-astea, nu ma pasioneaza si nici n-am timp. Dar avand in vedere culoarea pielii din interior, nu cred ca ar strica odata pe an o tura de curatare, intretinere, hidratare, etc.

bordul chiar daca e piele, doar il sterg de praf, si atat.

• Like 1

• 3 weeks later...

Saptamana asta urmeaza o mentenanta preventiva ( curatare galerie admisie, egr, racitor, clapeta acceleratie, etc )

Saptamana viitoare cred ca urmeaza revizia ( ulei + filtre ), mi s-a aprins si martorul la placute spate in 5000km ( tot in scadere ), si tura asta trebuie sa schimb si discurile spate. Ciudat cum placutele spate au tinut doar aprox 80k km ( cele fata au aprox 120k km de la schimb inca nu cer inlocuire ). Aveam impresia ca fata se duce mai repede ca spatele la placute... asta fara sa folosesc frana de mana sau Autohold-ul ( decat foarte rar ). Totodata, va urma si inlocuirea aerotermei/ventilatorului din bord, care face zgomot. Piesa a sosit la BMW, dar am zis ca mai astept pana la revizie, sa nu tot las masina de multe ori.

la primul schimb de placute, alea fata au rezistat 60k km, alea spate 100k km... de aia zic ca acum la setul 2, spatele a tinut doar 80k km 🙂 

la nicio masina nu am schimbat placute spate inainte de cele fata. spatele tot timpul a tinut mai mult, chiar dublu poate, decat cele pe fata.

Edited by sskkaa

La G01 apare in bord cand necesita schimbare sau le masoara in service ? La F25 aveam contor in bord in meniul de service. La G nu am vazut contor.

Cum te impaci cu pneurile pe 19? Te-ai mai intoarce la 20 ?

cati km mai fac cu placutele nu apare in bord, apare doar avertizare de service cand mai ai 5000km cu ele, imi pare service in 5000km in bord de ex, si am intrat in meniul de service si imi apare si acolo. totodata si in aplicatia myBMW. dar repet, contor nu are.

image.thumb.jpeg.8240eafdd323facd689628d1fd6a4fa5.jpeg

referitor la rotile pe 19, m-am obisnuit, e o mica diferenta de comfort, dar nu e atat de mare incat sa zic ca wow, ce diferenta. la stabilitate intr-adevar cu 275 pe spate era altceva, dar again, nu ca acum n-ar sta pe sosea... dar feelingul si feedback-ul era putin mai bun cu 20. overall? nu cred ca as mai trece la 20, m-am obisnuit cu 19 si e ok, si dpdv al stresului, ca daca e ceva poti verifica mai usor cu alta roata, si anvelope mai ieftine, doar avantaje vorba aia, singurul minus fiind la aspect, dar nici nu ma mai intereseaza aspectul asta sa fiu sincer 🙂