Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

BMW X3 (G01) M40d Sonnenstein-metallic

sskkaa

Recommended Posts

@laurt salut, eu nu le intretin cu nimic. anul trecut i-am facut un oaresce detailing wannabe, adica a venit un baiat pentru cateva sute de lei gen douaj de beri, si a curatat interiorul si pielea... a arata decent, dar nu a fost vreun tratament calumea de detailing. In rest eu nu folosesc solutii si d-astea, nu ma pasioneaza si nici n-am timp. Dar avand in vedere culoarea pielii din interior, nu cred ca ar strica odata pe an o tura de curatare, intretinere, hidratare, etc.

bordul chiar daca e piele, doar il sterg de praf, si atat.

• Like 1

• 3 weeks later...

Saptamana asta urmeaza o mentenanta preventiva ( curatare galerie admisie, egr, racitor, clapeta acceleratie, etc )

Saptamana viitoare cred ca urmeaza revizia ( ulei + filtre ), mi s-a aprins si martorul la placute spate in 5000km ( tot in scadere ), si tura asta trebuie sa schimb si discurile spate. Ciudat cum placutele spate au tinut doar aprox 80k km ( cele fata au aprox 120k km de la schimb inca nu cer inlocuire ). Aveam impresia ca fata se duce mai repede ca spatele la placute... asta fara sa folosesc frana de mana sau Autohold-ul ( decat foarte rar ). Totodata, va urma si inlocuirea aerotermei/ventilatorului din bord, care face zgomot. Piesa a sosit la BMW, dar am zis ca mai astept pana la revizie, sa nu tot las masina de multe ori.

la primul schimb de placute, alea fata au rezistat 60k km, alea spate 100k km... de aia zic ca acum la setul 2, spatele a tinut doar 80k km 🙂 

la nicio masina nu am schimbat placute spate inainte de cele fata. spatele tot timpul a tinut mai mult, chiar dublu poate, decat cele pe fata.

Edited by sskkaa
  • Like 1

La G01 apare in bord cand necesita schimbare sau le masoara in service ? La F25 aveam contor in bord in meniul de service. La G nu am vazut contor.

Cum te impaci cu pneurile pe 19? Te-ai mai intoarce la 20 ?

cati km mai fac cu placutele nu apare in bord, apare doar avertizare de service cand mai ai 5000km cu ele, imi pare service in 5000km in bord de ex, si am intrat in meniul de service si imi apare si acolo. totodata si in aplicatia myBMW. dar repet, contor nu are.

image.thumb.jpeg.8240eafdd323facd689628d1fd6a4fa5.jpeg

referitor la rotile pe 19, m-am obisnuit, e o mica diferenta de comfort, dar nu e atat de mare incat sa zic ca wow, ce diferenta. la stabilitate intr-adevar cu 275 pe spate era altceva, dar again, nu ca acum n-ar sta pe sosea... dar feelingul si feedback-ul era putin mai bun cu 20. overall? nu cred ca as mai trece la 20, m-am obisnuit cu 19 si e ok, si dpdv al stresului, ca daca e ceva poti verifica mai usor cu alta roata, si anvelope mai ieftine, doar avantaje vorba aia, singurul minus fiind la aspect, dar nici nu ma mai intereseaza aspectul asta sa fiu sincer 🙂 

• Thanks 1

10.03.2023 - 52.245km - constatare generala la achizite, diagnoza, resoftare si update de soft motor/cutie/infotainment, update de harti, etc - BMW GRUP WEST ORADEA

10.03.2023 - 52.273km - revizie ulei ARAL + filtre - ANDRION SERV

28.03.2023 - achizitie jante+anvelope 20" incl montaj + reglaj directie, unghi fuga, etc - BMW GRUP WEST ORADEA

23.05.2023 - 59.900km - revizie ulei ARAL + filtre - ANDRION SERV

29.05.2023 - 59.920km - schimb placute frana fata + diagnoza ventilator scaun dreapta fata - BMW GRUP WEST ORADEA

28.07.2023 - 68.080km - inlocuit EGR/Recitor pe campanie - gratuit + gresat usi + constatare mecanica pentru pompa de apa/accesorii - BMW GRUP WEST ORADEA

18.08.2023 - 70.741km - revizie ulei BMW + filtre + inlocuire pompa apa + antigel + simering palier fata + schimb ulei cutie transfer - BMW GRUP WEST ORADEA

13.09.2023 - 72.000km - Stage 1 la A TEAM PERFORMANCE

04.12.2023 - 80.250km - revizie ulei BMW + filtre + schimb uleiuri diferentiale fata + spate - BMW GRUP WEST ORADEA

06.03.2024 - 90.324km - revizie ulei ARAL + filtre - ANDRION SERV

25.04.2024 - 98.772km - schimb placute frana spate ( nu cred ca au mai fost schimbate vreodata ), verificat sistem climatizare ( ca tot vine vara ), completare freon ( lipseau cam 150ml dupa 4ani jumate aprox ) si igienizare clima, care a inclus obligat si schimbarea filtrului de aer - BMW GRUP WEST ORADEA

10.05.2024 - 101.546km - revizie ulei BMW + filtre, inlocuire lichid frana ( era "scadent" in August oricum ) si schimb ulei cutie ZF8HP, si ceva conducta de alimentare carburant ( apro 200lei + TVA) - toate astea pentru suma de 5000lei + TVA - BMW GRUP WEST ORADEA

26.06.2024 - 110.186km - revizie ulei BMW + filtre - ANDRION SERV

06.09.2024 - 121.537km - revizie ulei BMW + filtre - BMW GRUP WEST ORADEA

14.11.2024 - 130.661km - revizie ulei BMW + filtru de aer, inlocuit protectii telescoape fata + elemente suprasarcina?!, inlocuire brate inferioare anterioare stg+dr fata ( troncanea ceva usor la denivelari mici de ceva vreme ) si un reglaj directie - BMW GRUP WEST ORADEA

22.01.2025 - 140.440km - revizie ulei BMW + filtre, verficiare autovehicul, schimb ulei cutie transfer, si lamela stergator spate - BMW GRUP WEST ORADEA

24.02.2025 - 146.708km - inlocuit senzor Nox dupa DPF, si curatat injector adblue ( nu era f murdar, dar am zis sa-l verifice daca tot e masina la ei ) - ANDRION SERV

28.02.2025 - 146.900km - inlocuit injector Ad Blue, si mufa+conducta - cod 16197381257 ( de la injector la rezervor ) - ANDRION SERV

25.03.2025 - 150.536km - revizie ulei BMW + filtre - BMW GRUP WEST ORADEA. S-a rezolvat si cu rechemarea pentru sinele din portbagaj.

11.04.2025 - 150.536km - inlocuti DPF, original, cu toate cele necesare, coliere, conducte vacum, etc. In urma problemelor cu Sezorul Nox, a dat si o eroare pe DPF, si atunci mi s-a aprins becul. In urma testelor facute, s-a constatat/presupus ca PDF are ceramica crapata, si de acolo erorile continue. Dupa schimb nu am mai avut nicio pb si nicio eroare nici pe DPF nici pe senzor Nox, masima merge perfect. Nu e o problema comuna sau des intalnita, dar mi s-a confirmat ca au mai avut probleme cu DPF-uri crapate si ma masini mult mai noi cu si km sub 100k, putine cazuri, dar a mai fost intalnita problema. - BMW GRUP WEST ORADEA

25.04.2025 - 151.000km aprox - am pus rotile de 19 ( model 887M ) - 245/50/19 - Michelin Latitude Sport 3. De atunci, de peste 5000km, masina merge perfect, si am decis ca voi ramane pe setup-ul asta. Am detaliat in topicul aferent de anvelope problemele, nervii si stresul avute cu rotile. Mi-a ajuns, m-am saturat, si nu mai am nici timp pt pb asta.

07.05.2025 - 154.800km aprox - completat aprox 150-200ml antigel+apa distilata. Am constatat o mica lipsa cand completam lichid de parbriz. Nu au fost notificari in bord sau erori pe subiect, nu lipsea mult oricum. O sa mai urmaresc perioada asta, banuiesc ca poate s-o fi umblat la ceva cand au inlocuit DPF, sa fi curs putin. Sub masina nu par a fi scrugeri, pete, etc. Pana acum dupa aprox 2000km, totul ok.

05.06.2025 - 160.230km - revizie ulei BMW + filtre, schimb uleiuri grup diferential fata + spate, revizie + igienizare clima - completat putin (aprox 100ml) freon - BMW GRUP WEST ORADEA

14.08.2025 - 170.092km - revizie ulei BMW + filtre - BMW GRUP WEST ORADEA

16.10.2025 - 179350km aprox - am facut o verificare/mentenanta preventiva la ANDRION SERV, unde s-au verificat mai multe componente:

- Galeria de admisie - la aproape 180k km a fost surpinzator FOARTE curata pentru km astia, foarte putina mizerie, dar s-a curatat, s-au inlocuit si garniturile. Clapetele nu au joc, totul este ok.

- S-a curatat si EGR-ul, si acesta foarte putin murdar la aprox 180k km ( acesta s-a inlocuit pe rechemare la aprox 60k km, deci are doar 120k km )

- S-a dat jos si capacul culbutori, cel de plastic, pentru a verifica daca sunt scurgeri, etc... nu a fost cazul de inlocuire, totul ok

- S-a verificat tot ce tine de pompa de apa, role, intinzatoare, curea de accesorii... aceasta (cureaua) s-a inlocuit, desi nu era neaparat nevoie, nu prezenta urme de uzura foarte vizibile, mai mergea fara probleme.

- S-a verificat si fulia, masina totusi avand peste 6 ani, se mai duc cu timpul. Totul ok

- S-a verificat si mufa senzor presiune motorina, am inteles ca mai intra motorina si se poate strica calculatorul masinii. Totul e curat.

- S-a facut o verificare si pe dedesubt, s-au inlocuit 2 bucse ( nu stiu care sincer, cele care se pot inlocui separat fara brate )

- S-au verificat si flansele de la cardan, au cateva mici microfisuri, probabil le voi inlocui la revizie saptamana viitoare, sau la urmatoarea revizie. o sa-i pun si pe cei la BMW sa le verifice inca odata. nu am absolut niciun simptom, nu tremura nimic, nu vibreaza nimic, totul functioneaza ok.

In rest totul este in regula, masina merge ca in prima zi de cand am luat-o, nu bate nu troncane. Urmeaza revizia sapt viitoare cred ( ulei + filtre + ventilator aeroterma care scartaie - desi acuma ca ventilatia merge doar pe cald, dimineata webasto, etc... nu am mai auzit sa mai scartaie, dar o voi inlocui oricum sa scap de un stres )

Va fi foarte greu de inlocuit cand va fi cazul sa o schimb...

Edited by sskkaa