Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Bmw x3 2021 G01 jante si anvelope

Recommended Posts

Asta e cea mai mare duma din articol :_))))) "De câte ori ajungem, noi, șoferii civili, în situații limită, cu adevărat?

Pentru un posesor de permis care merge din A in B este perfect orice allseason 12/12 luni ale anului, pentru restul probabil e bun doar 5 luni pe an.

Urmaresc anvelopele allseason de cand a scos goodyear primul lor model, continuand cu cei de la vredestein si principele michelin cc, dar nici o anvelope de genul allseason nu rezista la temperaturile din sezonul cald ce le avem noi in balcani(ca toti fug in grecia cu masina, unii si turcia). In teste de noi au scoruri bune si rezultate uau, dar cati ati urmarit netul chiar si pentru imagini ca sa vedeti cum arata o anvelope CrossClimate dupa 20/30/40k km ? Arata jalnic, dupa 20k km nici nu o mai poti numi anvelopa allseason. In ultimii ani am pus pe lista de urmarit si Conti AllseasonContact, la serviciu montate pe o berlina tractiune fata care face 5000km pe an arata ok, dar Conti AllseasonContact2 montate pe un SUV mediu care face mai mult de 10k km pe am nu mai sunt asa de aratoase la profil, se poate observa o tendinta de "descompunere" profilului, lucru foarte evident si la CC in conditii asemanatoare.

In fine am scris mult, dar vorbesc din experienta directa si indirecta. 

• De acord! 1

Adaug si experienta mea: anvelopele all season se degradeaza accelerat, iar cauciucul de pe banda de rulare tinde sa se intareasca, atunci cand sunt utilizate in temperaturi caniculare de vara, in regim de autostrada.

La clima din Romania si din sudul Europei, le consider o optiune foarte buna pentru intervalul toamna - iarna - primavara, mai putin in zonele inalte de munte unde inca mai ninge abundent si/sau drumurile sunt aproape permanent inghetate, iarna. Vara insa, le vad potrivite doar in nordul Europei, sau intr-un regim de utilizare relativ bland (ex: curse scurte si la viteza relativ redusa).

Un motiv foarte bun ca, in loc de un set de roti de iarna + un set de vara, sa incepem sa folosim un set de all season + un set de semi-slick pentru vara 😀

• De acord! 1