Jump to content

BMW x5 2021 45e sau BMW x5 40i ?? (Va rog sa mi spuneți și plusuri și minusuri)

RNG12

Recommended Posts

Salutare,

45e vine in plus cu:

- un consum mai mic vs 40i;

- suspensii pe aer din standard;

- o acceleratie putin imbunatatita;

- o greutate mai mare;

- impozit mai mic (depinde de consiliul local).

Dezavantaje 45e vs 40i:

- cari dupa tine o greutate in plus, o simti pe viraje, franare;

- incarcare greoaie, 2.7 kw la priza normala si 3.7 statie, bateria are 24 kw, fa un calcul cat iti ia;

- neaparat garantie, sistemul hybrid e mai complex.

2 hours ago, tzucul said:

In primul rând dacă nu ai unde sa încarci 45e în fiecare zi nu are rost să-l iei.De aici pleacă discuția.

Ai dreptate, încărcarea zilnică este un factor important. În cazul meu, am posibilitatea de încărcare acasă, însă încerc să înțeleg dacă avantajele 45e (consum, confort, taxe) justifică diferențele față de 40i. De aceea sunt interesat de experiențe concrete. Mulțumesc!

2 hours ago, Ciprian01 said:

Salutare,

45e vine in plus cu:

- un consum mai mic vs 40i;

- suspensii pe aer din standard;

- o acceleratie putin imbunatatita;

- o greutate mai mare;

- impozit mai mic (depinde de consiliul local).

Dezavantaje 45e vs 40i:

- cari dupa tine o greutate in plus, o simti pe viraje, franare;

- incarcare greoaie, 2.7 kw la priza normala si 3.7 statie, bateria are 24 kw, fa un calcul cat iti ia;

- neaparat garantie, sistemul hybrid e mai complex.

Mulțumesc pentru info. Legat de „neapărat garanție” la Hybrid, poți să mi zici te rog ce garanție are? Am văzut ceva 6 ani/ 100k km.. 

Eu am avut 1 545e si 1 X5 45e.

Amandoua au avut BMW Premium Selection 2 years, nu vorbim de garantia internationala de baterii aprobata de UE.

Acolo acopera doar modulul de baterii, dar in sine, sistemul hybrid e complex si se poate fwtw altceva din cutie - transmisie, etc.

Deci eu recomand garantie BPS!

• Like 1
  • De acord! 1

Garantia e de 6 ani/100k km pt bateriile hybrid (de la producator, a nu se confunda cu Premium selection) Pentru electrice ai mai multă garantie.

E urile merită pe deplin din toate motivele. Chiar si daca nu o incarci zilnic si mergi cu range electric 0, tot sunt momente cand iesi mai bine la consum. 

• Like 1

28 minutes ago, valim said:

Impozitele in 2026 la motorizarile MildHibrid, PHEV sunt identice cu cele termice. Nu se mai tine cont de partea electrica. La 3L undeva la 2400 Lei In Brasov.

Niste magari. II durea sa pună o diferență de 2-5%?

46 minutes ago, sskkaa said:

Cand dai 50 60k eur pe o masina sper ca nu ne impiedicam la un impozit de 4 500eur/an... 😁🤣

Da, nu cred ca se plange cineva de faptul ca plateste, ci că plateste la fel ca un diesel/benzina (si nu ma refer la mildhybrid, alea nici nu ar fi trebuit sa fie trecute ca hybride). 
Nu trebuie sa fie vreo diferența de pret semnificativă ci una simbolică.

2 hours ago, alex230ro said:

Posesorii de Lexus/Toyota plâng cel mai tare , ma rog acolo unii au luat-o rău.

La Rav4 hibrid a crescut impozitul de la 70 la 970, ma rog, au anulat scutirea si au crescut impozitul, cât o fi fost anul trecut.

Edited by goangaus

On 1/17/2026 at 8:51 AM, sskkaa said:

Cand dai 50 60k eur pe o masina sper ca nu ne impiedicam la un impozit de 4 500eur/an... 😁🤣

Uiti un lucru foarte important pe care nu l-ai mentionat probabil intentionat .. 🤭  Mai nineni.. nu da dintr-un foc 50-60 mii pe o masina.. mai toti le au pe tot felul de leasing! Deci platesc lunar.. o suma pentru ceva ce nu este al lor inca.. si probabil nu va fi dori sa fie vreodata. (...risipa si neglijenta d.p.m.d.; dar punctul de vedere se tine separat in afirmatia de mai sus)

Asa ca.. nu e chiar asa. 😉

Voi/noi sa nu uitati/uitam ca oricat de prietenosi cu mediu vrem sa fim (prin lege) taxele pentru reparatii intretinere.. da, taxele alea din acciza din carburant (din masinile alea ce se hranesc cu sange de dinozaur 🤣 ) STATUL trebuie sa isi incaseze partea indiferent de ce spune.., indiferent ce forma de energie folosim.. va gaso scuza sa te/ne taxeze..

Si nu va mai suparati ca a devenit din ce in ce mai lacom. Asa e peste tot in lumea Vestica..

(e amuzanta faza cu primarul prietenos; o fi si mediu prietenos..?) 

Edited by bimmer90f30

2 hours ago, bimmer90f30 said:

Uiti un lucru foarte important pe care nu l-ai mentionat probabil intentionat .. 🤭  Mai nineni.. nu da dintr-un foc 50-60 mii pe o masina.. mai toti le au pe tot felul de leasing! Deci platesc lunar.. o suma pentru ceva ce nu este al lor inca.. si probabil nu va fi dori sa fie vreodata. (...risipa si neglijenta d.p.m.d.; dar punctul de vedere se tine separat in afirmatia de mai sus)

Asa ca.. nu e chiar asa. 😉

Stai linistit ca sunt destui care pun banu jos la masini de acele valori... 

• De acord! 1

On 1/16/2026 at 8:43 AM, tzucul said:

In primul rând dacă nu ai unde sa încarci 45e în fiecare zi nu are rost să-l iei.De aici pleacă discuția.

Asta ii esența discuției.

Nu vad un câștig pe electric, X 45e consuma enorm, în oraș 50kW/h pe 100, echivalentul a 6-8l/100km. Adevărul beneficiu pt mine ii confortul din lipsa vibrațiilor și zgomotului.

On 1/15/2026 at 10:53 PM, RNG12 said:

Doresc să achiziționez un x5 45e sau 40i, puteți să mi spuneți niște păreri.. ce ar trebui să aleg și de ce? Mulțumesc! 

45e e deja vechi, tehnologie veche, incarcare greoaie... daca vrei hybrid baga mana n buzunar ai ia 50e, sau ramai linistit la 40i si nu mai ai batai de cap.