Jump to content

G30 Recomandare firme de ulei și surse sigure

Recommended Posts

Bună, srmează să fac schimbul de ulei la mașina, un g30 518d, și vreau să pun un 5w30 dar nu stiu de la ce brand si de la ce magazin. Din ce am vazut sunt multe probleme cu uleiurile contrafăcute și nu stiu exact o sursă ok.

Ravenol mă atrage pentru că are codul de verificare pe bidon dar este mult mai mare la pret .

Voi ce preferați și de unde le cumpărați

Mersi mult!

4 hours ago, branevl said:

Pune linistit ulei bmw 5w30 de la magazine cunoscute.

Vedeam ca cel de la autokarma e destul de ok la pret cred ca de acolo o sa cumpar.

3 hours ago, mgi said:

Daca vrei sa fii 110% sigur ca nu e contrafacut, cumpara din reprezentanta.

Nu ar fii o varianta rea, sunt curios ce preturi ofera 

• RedCap changed the title to G30 Recomandare firme de ulei și surse sigure

Pură curiozitate, ăștia care cautati constant sensul vietii in uleiuri de toate firmele, sunteti alergici la uleiul de origine?
Nu vă place ca scrie [marca masinii] pe el? E slab calitativ? Care e problema de tot cautati firme de uleiuri dar nu puneti de origine?

🙂 

Am cautat si eu mult timp sensul vietii, si pana la urma m-am resemnat :)) cel mai bun ulei e ala pe care il poti/iti permiti sa il schimbi cat mai des!!! Degeaba va uitati la specificatii daca-l schimbati la 20-30k km...
Pune ulei OE BMW si schimba-l des.

Practica a aratat ca motorul nu sufera nicio problema tehnica atunci cand se utilizeaza uleiuri de la producatori consacrati si conforme cu specificatiile BMW. 

Ca sa intelegeti mai bine fenomenul, va rog sa cititi articolul de la link-ul de mai jos (este din anul 2022):
https://www.zf.ro/companii/cum-se-explica-o-diferenta-de-pret-de-peste-50-la-raft-dintre-21166112

Foarte pe scurt, asa cum laptele Napolact si cel Mega este fix acelasi, dar Napolact costa cu 55% in plus pentru "promisiunea de valoare a brandului către consumatori", in mod similar oricine este liber sa plateasca semnificativ mai mult pe uleiul care vine in bidon BMW, daca "promisiunea de valoare a brand-ului" le aduce liniste sufleteasca.

Alti proprietari prefera fie sa schimbe uleiul mai des si totodata sa economiseasca ceva bani, fara a compromite cu nimic buna functionare a motorului (chiar dimpotriva).

pai n-a zis nimeni ca motorul sufera, sau cu uleiul X e mai prost sau mai bun... dar sa tot cauti sfantul graal al uleiurilor, cel mai bun, cel mai ieftin, cel mai... in 10k km cam toate isi tin proprietatile de racire/ungere ( toate as in marcile premium consacrate - Mobil, Motul, etc ).

ca sa nu stai sa tot faci experimente, uleiul OE al producatorului ( BMW, Mercedes, VW, etc ) va fi suficient de bun, sa ofere protectia necesara, cu schimburi dese.

• Like 1
  • De acord! 2

6 hours ago, sskkaa said:

Pune ulei OE BMW si schimba-l des.

Daca cumperi original si il schimbi des poti iesi cu cheltuiala mai mare decat daca cumperi din aceiasi sursa (si chiar la oferta, cand o prinzi) de unde ia si BMW. Adica de la Shell.. 

Si atunci poti salva si schimba des.

37 minutes ago, RedCap said:

ia-ti frate o masina pe care sa ti-o permiti, simplu.

Nu e asa de simplu. Unii isi permit chiar cu lejeritate, dar sunt economi sau zgarciti - depinde din ce punct de vedere privesti:

https://www.cnbc.com/2018/01/29/money-habits-of-self-made-billionaire-ikea-founder-ingvar-kamprad.html

14 hours ago, throw said:

Pură curiozitate, ăștia care cautati constant sensul vietii in uleiuri de toate firmele, sunteti alergici la uleiul de origine?
Nu vă place ca scrie [marca masinii] pe el? E slab calitativ? Care e problema de tot cautati firme de uleiuri dar nu puneti de origine?

🙂 

On 5/23/2026 at 9:49 PM, Crinket said:

Ravenol mă atrage pentru că are codul de verificare pe bidon dar este mult mai mare la pret .

Cand te uiti la 10-20 lei/litru in plus..... iaca banii de combustibil s-au evaporat.