Jump to content

Sfat anvelope de vara

Recommended Posts

Eu pe G01 am pneuri fara runflat de vara si rft pt iarna. Se simte diferenta la confort, dar am suspensie M sport fixa. Nu simt ca ma ajuta cu ceva rigiditatea celor rft deoarece iarna merg mai linistit, nu trag de masina in curbe.

Ultima pana am facut-o in 2007…… de atunci am adunat 700 000 km cu trei masini.

Poti pune linistit anvelope premium respectand dimensiunile si fara...steluta vietii, o aberatie comerciala. Eu am pus acum 2 sapt pe masina yohokama advan sport  v107, non rft, pe 22 si sunt foarte multumit de ele, sunt anvelope ce se pun din"fabrica" pe unele modele M, deci...

16 hours ago, Tarabostes said:

La X1 am anvelope normale si ma simt mai apasat 😞 Am insa road assistance.

X1 din 2017 are un compartiment (patrat..) separat de zona din portbagaj, unde incape PERFECT fara chingi o rezerva slim pentru cauciucuri pe 17 inch! Si incape si cric si si pompa electrica si alte alea mai marunte..

Michelin (Cross climate si  Primacy) este doar pe ce merg cu 3 masini! Nu am avut nici un derapaj sa il simt.. si nu ma jenez sa le incerc cand locul imi permite ((doar X1 se simte barca in curbe si viraje pe langa celelalte "berline" din ..posesie..)

Edited by bimmer90f30

Daca masina a iesit din fabrica si e gandita dinamic pt.anvelope rft, daca puneti anv normale se va comporta simtitor diferit mai ales la stabilitate si viteze mai mari.

10 hours ago, DimaDan said:

Cred ca voi merge pe GOODYEAR 245/45 R18 100Y XL ROF *MOE EAGLE F1 (ASYMMETRIC) 3 sunt la un pret bun 725 ron bucata.  Dar ma gandesc si la Michelin.

GY Assym 3 sunt f vechi...  Eu as lua Pirelli PZero PZ4 sau Michelin Pilot Sport 4

12 hours ago, coco1382 said:

Poti pune linistit anvelope premium respectand dimensiunile si fara...steluta vietii, o aberatie comerciala. Eu am pus acum 2 sapt pe masina yohokama advan sport  v107, non rft, pe 22 si sunt foarte multumit de ele, sunt anvelope ce se pun din"fabrica" pe unele modele M, deci...

Eu nu as pune nici fara * si nici Yokohama, Hankook, Nankang sau te miri ce alta marca de cauciuc de prastie ce se vrea producator de pneuri.

Eu stiu de Michelin, Continental, Dunlop, Good Year, si Pirelli. Restul sa le puna care o vrea, eu sa nu aud de ele. 🙂 

Corect, se pare ca, conform Google ai dreptate. In locul Dunlop sunt Bridgestone din ce vad. 🙂 

Key Premium Tire Manufacturers
  • Michelin (France): Generally regarded as a top leader for balanced performance, comfort, and longevity.
  • Bridgestone (Japan): Often top-ranked globally in sales, offering excellent engineering and tire longevity.
  • Continental (Germany): A leading choice often lauded for excellent wet braking and "bang-for-buck" within the premium segment.
  • Pirelli (Italy): Known for high-performance tires, often chosen for luxury and sports vehicles.
  • Goodyear (USA): A reliable, innovative brand with a strong range of all-season and truck tires. 

Daca vrem sa fim prietenosi cu bugetul ca sa traduc mot a mot, atunci merg si alte pneuri, dar sa nu avem pretentii de pneu premium de la ei. Vorba aia, ce platesti e ce primesti ca sa traduc alta vorba de afara.

Key Considerations
  • Performance: Premium brands, as noted in the 15 Best Tire Brands report, offer superior traction and reliability, but they are also the most expensive.
  • Alternatives: Brands like Falken and Yokohama offer high quality for slightly lower prices, as highlighted by fricotyre.com and this report.
  • Value: While premium tires have higher upfront costs, they often provide better fuel economy and longer tread life.

1 hour ago, RedCap said:

Eu nu as pune nici fara * si nici Yokohama, Hankook, Nankang sau te miri ce alta marca de cauciuc de prastie ce se vrea producator de pneuri.

Eu stiu de Michelin, Continental, Dunlop, Good Year, si Pirelli. Restul sa le puna care o vrea, eu sa nu aud de ele. 🙂 

Imi pare rau sa te contrazic dar nu ai cum a crezi ca hankook, yokohama ca sunt niste parnai de anvelope:)). Bmw pune pe multe masini direct din fabrica hankook:)). Nankang sunt slabe, nu ai ce sa compari cu cele enumerate mai sus.

Acum e clar daca pui anvelope de top, modele de top nu ai cum sa dai gres, dar nici cu hankook nu ai cum sa dai grescu un model bun, gasesti si hankook cu steluta.

Edited by branevl
  • De acord! 1

1 hour ago, RedCap said:

Sa ne fie cu iertare dar Hankook nu e absolut deloc "prastie", fac niste anvelope de top.

• Haha 1

29 minutes ago, branevl said:

.. Bmw pune pe multe masini direct din fabrica hankook:)). ..

Daca bmw pune hankook din fabrica sau Vw pune nexen , aia nu inseamna ca sunt si f bune, pun hankook ca e ieftin ! Astia pun orice tigai sa mai scada la cost si sa-ti vanda mai scump . Hankook is exact ca tigar , apolo si alte plasticaraie ordinare.

Ma intreb de ce nu echipeaza din fabrica cu Goodyear, Pirelli etc?! Calitatea se reflecta in pret ...

@throw si @branevl, băi băieți, apare Hankook ca fiind premium pe undeva? Dacă nu, ce tot vorbim aici? Fiecare isi poate pune ce vrea, eu cand aud de alte marci in afara de cele premium mai sus mentionate, spun JET, nu pun asa ceva. 

Conduc marca de masina premium, imi pun pneuri premium. Altfel imi iau VW si pun marci de duzina, nu stau cu BMW-ul si cu pneuri Hankook resapate eventual. 🙂 

P.S. Prin Noiembrie 2014, ma uitam la un G60 540i ce avea penuri all season Hankook. Cred ca nu mai e nevoie sa spun ca ala a fost unul dintre motivele pentru care masina aia nu a aparut in semnatura mea. 😄

1 hour ago, RedCap said:

@throw si @branevl, băi băieți, apare Hankook ca fiind premium pe undeva? Dacă nu, ce tot vorbim aici? Fiecare isi poate pune ce vrea, eu cand aud de alte marci in afara de cele premium mai sus mentionate, spun JET, nu pun asa ceva. 

Conduc marca de masina premium, imi pun pneuri premium. Altfel imi iau VW si pun marci de duzina, nu stau cu BMW-ul si cu pneuri Hankook resapate eventual. 🙂 

P.S. Prin Noiembrie 2014, ma uitam la un G60 540i ce avea penuri all season Hankook. Cred ca nu mai e nevoie sa spun ca ala a fost unul dintre motivele pentru care masina aia nu a aparut in semnatura mea. 😄

Păi si de când brand premium BMW pune anvelope praștii pe masinile lor? 🙂 De ce nu pun si ei numai premium ca Michelin etc 😀

Ce inseamna anvelopă premium?