Jump to content

Recommended Posts

On 6/16/2026 at 9:29 AM, FiveThreeFive said:

Un drum recent pe A2 mi-a aratat ca tot mai multi cumparatori români de masini noi sunt atrasi de oferta chinezeasca.
In timp ce numarul de cazane BMW a scazut sub pragul de raritate, am vazut suprinzator de multe masini chinezesti noi - unele inca aveau numere rosii - cu denumiri exotice, cu ar fi marca Norocos model Raza-Orasului, marca Cireașă model Tigru (respectiv Geely CityRay, Cherry Tiggo).
M-a surpins faptul ca aceste modele nu sunt pur electrice, ci cu motoare termice pe benzina (unele aparent nici macar hibride). Sunt SUV-uri cu preturi in zona Dacia Duster / Bigster si as fi partinitor sa nu remarc ca, cel putin vizual si in specificatii, sunt sensibil mai interesante decat ce propune Dacia. Ataca fix in segmentul in care producatorii europeni ar trebui sa detina superioritatea tehnologica. Gluma se ingroasa in industria auto europeana.

Am ocazia sa studiez un Duster din asta nou 4x4 gpl electri,ce pot sa spun e ca pe loc motorul se aude si se simte ca si un M42 care merge in 2-3 cilindri .Finisajele nu le comentez ca e masina de buget, camera de marsarier pare a fi luata de pe un telefon Nokia din anii 2000 am crezut ca are o folie de protectie ceva dar aparent asa "face toate" . Revin daca/dupa ce merg mai mult cu ea . 

Renault a mutat total producția de Sandero și Logan de la Mioveni, se mai fac doar Duster și Bigster în România.

Stire veche de jumatate de an, eu habar n-aveam:
https://www.libertatea.ro/stiri/renault-a-mutat-total-productia-de-sandero-si-logan-de-la-mioveni-se-mai-fac-doar-duster-si-bigster-in-romania-5594429

• De acord! 1

On 6/25/2026 at 10:50 AM, alex230ro said:

Pai sunt masini de rental cel mai probabil . Ultimele 2 concedii am prins asa : Ford, Opel, Peugeot , Peugeot .Ca si mijloc de transport sunt ok .

Eu cand am închiriat in Italia mi-au dat un seria 4, apoi în Grecia Seat, acum în cipru Peugeot. 

Și ix3 vs glc:

Rezumat AI:

Acest video de pe canalul What Car? prezintă un test pe o distanță de 350 de mile efectuat în Marea Britanie pentru a compara două SUV-uri electrice premium: noul Mercedes GLC electric și BMW iX3 (care era deținătorul titlului de „Mașina Anului” pentru ei) [00:14].

Iată principalele detalii și concluzii ale testului:

Specificații și Prețuri

• BMW iX3 (versiunea M Sport Pro testată): Are o baterie masivă de 108.7 kWh [02:16]. Deși modelul de bază promite o autonomie oficială de până la 500 de mile, mașina din test (cu jante de 22 de inchi și pachete opționale) avea o autonomie oficială redusă la 448 de mile, la un preț de £72,405 [02:40].

• Mercedes GLC electric (Premier Edition): Vine cu o baterie de 94 kWh [01:16]. Modelul testat era dotat cu suspensie pneumatică și direcție pe puntea spate (opțiuni indisponibile pe BMW) [01:40], având o autonomie oficială de 393 de mile și un preț de £76,850 [02:01]. Dispune de o cutie de viteze automată cu 2 trepte (similară cu Porsche Taycan), ceea ce ajută la eficiența pe autostradă [03:05].

Performanță și Dinamică pe Șosea

• Confort și Rafinament: Mercedes GLC este câștigătorul clar la acest capitol. Suspensia pneumatică oferid o rulare extrem de fină (stil Range Rover) [06:10], iar testele cu decibelmetrul au demonstrat că este considerabil mai silențios decât BMW-ul la orice viteză [08:07]. BMW iX3 are o rulare ceva mai rigidă și un tremur ușor pe suprafețe denivelate din cauza jantelor mari [06:19].

• Manevrabilitate: Pe drumurile virajate de țară, BMW iX3 excelează [06:43]. Are un control excelent al caroseriei, nu se înclină în viraje și oferă o direcție foarte precisă, ascunzându-și bine greutatea [06:54]. GLC-ul este mai „plutitor” și mai puțin sportiv [07:42].

• Accelerație: Mercedes este ușor mai rapid, realizând sprintul 0-60 mph (0-96 km/h) în 4.1 secunde, față de 4.6 secunde pentru BMW [08:53].

Interior și Practicabilitate

• Tehnologie: Mercedes impresionează vizual cu ecranul său mamut „Hyperscreen” de 39 de inchi de pe bord [12:13], deși materialele plastice lucioase din habitaclu nu par extrem de premium pentru acest preț [13:57]. BMW oferă noul ecran „Panoramic iDrive” la baza parbrizului [11:51], dar calitatea materialului textil de pe bord a fost criticată ca fiind demnă de o mașină mult mai ieftină [09:31].

• Spațiu: BMW are un mic avantaj la spațiul pentru picioare în spate [14:18], în timp ce Mercedes oferă mai mult spațiu pentru cap [14:18].

• Portbagaj: Mercedes GLC câștigă detașat la volumul de încărcare. În testul practic, au încăput 9 troller-e în portbagajul principal și încă unul în cel frontal (10 în total), în timp ce în BMW au încăput doar 8 (iar spațiul din față este dedicat doar cablurilor) [14:44].

Autonomie Reală, Eficiență și Încărcare

După un traseu parcurs în mare parte pe autostradă în condiții meteo calde (24°C) [04:46], rezultatele extrapolate la descărcarea completă au fost:

• Autonomie reală: BMW iX3 a obținut 372 de mile (cu 16 mile mai mult decât Mercedes, dar cu 18% mai puțin decât cifrele oficiale) [19:22]. Mercedes GLC a atins 356 de mile (doar cu 9.4% mai puțin decât estimarea oficială) [18:53].

• Eficiență reală: Mercedes s-a dovedit mai eficient, cu o medie de 3.3 mile/kWh, în timp ce BMW a înregistrat 3.1 mile/kWh (luând în calcul și pierderile de energie prin căldură din timpul încărcării) [20:32].

• Viteza de încărcare: Mercedes s-a încărcat de la 10% la 80% în 28 de minute, pe când BMW a avut nevoie de 42 de minute (deși testerii menționează că pe durata încărcării BMW-ului stația a fost împărțită cu un alt utilizator) [21:43].

Concluzie și Verdict

Ambele mașini au primit calificativul maxim de 5 stele [22:47], însă Mercedes GLC electric este declarat câștigătorul testului [24:38].

Deși BMW este mai sportiv și are o autonomie ușor mai mare [22:52], Mercedes punctează mai bine la aspectele cele mai importante pentru clienții acestui segment: confortul la rulare, antifonarea superioară și portbagajul mai mare [23:04]. În plus, deși are un preț de listă mai mare, schemele de finanțare (PCP) din Marea Britanie îl făceau considerabil mai ieftin pe lună decât BMW-ul (£874/lună vs £992/lună) [23:39].

Poți viziona clipul complet aici: What Car? - Mercedes GLC vs BMW iX3.

Edited by Alex3245