Jump to content

E46 sa imi cumpar sau nu ca prima masina?

bbi43

Recommended Posts

am nevoie de ajutor in legătură cu prima mea mașină, mie mi s a pus pata pe E46 de mult timp și am spus ca vreau sa fie prima mea mașină, dar aud păreri împărțite ca nu e bine sa ți iei niciun bmw vechi ca sunt stricăcioase, ca începător nu te bucuri de ea ca mai mult te uiți la ea decât sa o conduci, ca e scump de întreținut etc. vreau să știu părerile de la oameni care au avut mașini, în special aceste bmw-uri din generația E, ce experiențe ați avut. sunt constient ca de cele mai multe ori se caută la început mașini de “tăvăleală” pentru ca la început faci tot felul de greșeli; o mai zgârii, o mai dai într-o bordură și așa mai departe. eu caut una 2.0 diesel sau benzină dar nu știu cum să mai caut sau să mă mai interesez și să caut răspunsuri. mulțumesc pentru cine și a ocupat timpul pentru a citi și a răspunde.

@bbi43 
1.Principala intrebare este daca tu esti pregatit sa detii un E46. Anume, ar trebui sa ai minim urmatoarele:
- un buget suficient pentru un E46 cu rulaj redus si in stare tehnica buna. Foarte probabil, asa ceva costa semnificativ mai mult decat te astepti;
- o sursa constanta si suficienta de venit care sa iti permita sa platesti asigurarea, taxele, combustibilul, intretinerea si reparatiile - fara sa ajungi sa manaci paine cu ceapa in acest scop;
- un bagaj decent de cunostinte de mecanica si electrica auto;
- ideal, un set de scule si un spatiu in care sa poti efectua singur anumite opratiuni de intretinere si reparatie (un mic garaj, o curte - in niciun caz bordura de langa bloc).

2. Ia-ti timp si parcurge topicul de la link-ul de mai jos:
https://www.bmwclub.ro/forums/topic/186809-ghidul-cumparatorului-novice-de-bmw/

3. Daca vei ajunge la concluzia ca ti-l permiti, documenteaza-te bine (pe formuri) despre cele bune si cele rele ale platformei E46, apoi fa o lista a modelelor pe care sa le urmaresti in piata si cauta insistent o perioada mai lunga. Evita orice E46 cu motor generatie N4x.  Daca ti se pune pata pe o anumita masina dupa doar doua zile de cautari, nu e imposibil, dar e foarte improbabil sa cumperi in cunostinta de cauza.

• Thanks 1

am avut E46 (318i M43) acum 15 ani ...

din ce mai imi amintesc:
masina cam praf intretinuta, am luat-o de la un tanar care cam si-a batut joc de ea - dar nah a fost foarte ieftina
nu ma tin minte km, dar erau sub 200k
nu am avut probleme cu ea, cat am avut-o am schimbat frane, ulei, filtre ... altceva nu-mi amintesc
am facut si ceva drumuri prin Europa - DE, CH - nici o problema, tempomat 140 si benzina 🙂 

• Thanks 1

8 hours ago, bbi43 said:

am nevoie de ajutor in legătură cu prima mea mașină, mie mi s a pus pata pe E46 de mult timp și am spus ca vreau sa fie prima mea mașină, dar aud păreri împărțite ca nu e bine sa ți iei niciun bmw vechi ca sunt stricăcioase, ca începător nu te bucuri de ea ca mai mult te uiți la ea decât sa o conduci, ca e scump de întreținut etc. vreau să știu părerile de la oameni care au avut mașini, în special aceste bmw-uri din generația E, ce experiențe ați avut. sunt constient ca de cele mai multe ori se caută la început mașini de “tăvăleală” pentru ca la început faci tot felul de greșeli; o mai zgârii, o mai dai într-o bordură și așa mai departe. eu caut una 2.0 diesel sau benzină dar nu știu cum să mai caut sau să mă mai interesez și să caut răspunsuri. mulțumesc pentru cine și a ocupat timpul pentru a citi și a răspunde.

Ca prima masina as evita E46, ideea e sa calculezi cat ar mai fi si asigurarea de ex. Altfel dintre motoare diesel M47 varianta de 150 cai e o alegere buna ai consum decent si masina ca si dinamica e ok. Probleme sunt o gramada si tin foarte mult de modul in care a fost / sau nu a fost intretinuta masina :

-basculele fata sunt in general sensibila si pica/picau rapid

-aripile fata ruginesc 

-la AC ai celebra piesa cu tepi care pica/va pica 

-motorul M47 2.0 diesel ca si problema specifica clapetele de pe galeria de admisie se pot rupe si cadea in motor.

Acum totul tine de noroc, km as zice ca sunt deja irelevanti mai degraba as lua o masina cu 300k km care ar trebui sa aiba schimbate destul de multe componente vs una cu 150k km unde vei incepe sa "bagi bani" .

• Thanks 1

Salut, din 2020 am avut, deja, doua e46: un 325xi sedan si un cabrio 318i. 

Prima, rulata doar in Romania, cam praf, sac fara fund, dar si eu, impreuna cu fii-miu, perfectionisti. Am renuntat pana la urma la ea pentru ca nu as fi reusit sa o fac asa cum doaream (am vandut-o in pierdere, evident, dupa multe mii de euro cheltuite).

A doua, cabrio, din Germania, unic proprietar, benzina 2.0 150 cp, un vis. Dar, am cautat un an si jumatate. Si, pot sa spun ca am avut si un pic de noroc.

De baza ramane bugetul tau.

Daca ma intrebi pe mine (care ma uit dupa un e46 touring fara sa ma grabesc) eu as lua masina din Germania, cu km cat mai putini. In functie de cum esti de pretentios, vei baga bani, initial, in oricare. Nu vei gasi masina perfecta (pana si G30 a avut rapid nevoie de o investitie maricica intr-un termostat).

Asadar, eu te sfatuiesc sa cumperi un e46 dar, cu mult studiu si rabdare. Poti posta pe forum masinile care-ti plac si ceri sfaturi despre ele.

• Thanks 1

• RedCap changed the title to E46 sa imi cumpar sau nu ca prima masina?
13 hours ago, bbi43 said:

eu caut una 2.0 diesel sau benzină

Nu am stat sa citesc ce s-a scris deja aici dar eu iti recomand sau NU iti recomand E46 pentru ca vine din generatia care rugineste sau o prinde rugina repede si atunci o sa mai ai un lucru in plus de intretinut! Rugina este primul si CEL MAI MARE dusman al masinilor vechi.

Pot fi sigur ca nimeni nu ti-a spus asta pana acum? 😁

Asadar eu iti recomand si as lua fara sa respir un E90/91 (pentru ca nu sufera de la rugina cu sufera un E46) am unul care e condus intr-o tara "uda" de peste 20 de ani si singurele PETE (pentru ca pete sunt!) de rugina au fost tratate preventiv de mine.

E adevarat ca puntea spate e ruginita. Am deja puntea spate sa o inlocuiesc de pe un alt BMW facut in 2011. Care are extrem de putina rugina. Urmeaza sa vopsesc puntwa spate cu vopsea speciala de protectie impotriva ruginei.. si asa am o masina pentru inca 20 de ani. 😉.

Motoare si restu se repara, mai ales din era aia.. rugina.. nu asa usor.. nu cu piese de schimb vi, cu tinichigii daca inca ii mai gasim in cativa ani.

A, E46 diesel vine cu acel tip de pompa de inalte problematica.. si cu flapsurile din admisie care aproape sigur sunt scoase in prezent!..

Edited by bimmer90f30

Daca i s-a pus pata, cum chiar el scrie, varianta E90/91 iese din calcul. 

Eu, cand am vrut cabrio, am vrut e46 nu altceva.

Si exista destule fara rugina, importante sunt doua lucruri: bugetul si rabdarea de a cauta!

Altfel, ii recomand eu pe asta de mai jos, la care ma uit de azi dimineata, gandindu-ma ca nu am avut de lucru sa vand cabrio:

BMW 428 für 14.999 €

• Thanks 1

Cele fara rugina sunt stiute de proprietari ca nu au rugina si atunci pretul va fi unul mai sus. Adica aceia sunt cei care au avut grija de masini. Iar norocul tau e ca ei sa aiba nevoie de bani si tu sa fii notocusul sa o iei sub pretul corect.

...Trebuie sa ai un noroc chior sa dai peste masini vechi fara rugina. Pentru ca anii trecuti si adunati cand nu au fost ingrijite isi vor pune amprenta vrei nu vrei, tu fostul proprietar neavand grija de masina.. ca e prea scumpa de intretinut.. 

Dar ce stiu eu..

Edited by bimmer90f30

8 hours ago, pvsilviu said:

Daca i s-a pus pata, cum chiar el scrie, varianta E90/91 iese din calcul. 

Eu, cand am vrut cabrio, am vrut e46 nu altceva.

Si exista destule fara rugina, importante sunt doua lucruri: bugetul si rabdarea de a cauta!

Altfel, ii recomand eu pe asta de mai jos, la care ma uit de azi dimineata, gandindu-ma ca nu am avut de lucru sa vand cabrio:

BMW 428 für 14.999 €

La reputatia lui N20, as fugi de el mai repede decat sa-l recomand..

Legat de rugina, cam tot ce e sub 2012-2013 incepe sa fie caz pierdut. 
Am vazut 10+ E90 si E82-uri acum un an-doi. Unul singur nu avea rugina, si costa 20k €.

Tot ce e din Germania a vazut ierni multe si sare. Doar ce e cabrio are sanse (dar nu e garantat) si eventual ce e mai exclusivist, folosit ca masina de weekend.