Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Ziua si ACCIDENTUL GRAV

X X L

Recommended Posts

7 hours ago, RedCap said:

@bimmer90f30 iti mai atrag o data atentia, te poti exprima si fara sa fi atat de agresiv. 🍻

Mai nuantez, o sa mai umblu la exprimare.

Schimba daca se poate imbecil cu inconstient. 

Acllo se intampla ceva; ori se urmareau unul pe altul cele doua masini, ca trece unul inaintea lui la limita la semafor franeaza gata sa opreasca (primul).. iar el cred ca incearca sa treaca prin spatele masinii ce intra din lateral drrapta.. pe care o si loveste. Parca asa se vede, ca schimba banda cu intentia asta.

• 4 weeks later...
2 hours ago, phunctionist said:

Doar o alta cioara nebatuta la momentul potrivit, traiasca politia care nu face nimic.

Bataia nu are absolut nici un efect la genul asta...; ani fara numar trebuie sa primeasca la puscarie!

Si niciodata la volan!

Asta din ce a pus in online despre cine e el ce stie si ce poate face el, langa fapta finala care a pus capac smekeriei.

Nu face cocalarul nici o zi de puscarie, nu era nici baut ,nici drogat deci legea Anastasia nu i se aplica.

Eu merg pe Sos Berceni aproape zilnic, trecerea aia de pietoni are zero vizibilitate pentru ca sunt masini parcate si deobicei pe contrasens e coloana de masini in asteptare care nu lasa trecerea libera.

Incetinesc la trecerea aia pana aproape sa se opreasca roata ca sa vad daca e cineva si nu de putine ori am fost depasit pe banda 1 cu claxoane, flashuri si injuraturi. 

Sunt din ce in ce mai multi inconstienti in trafic, in ultima vreme am evitat vreo 5 accidente, nu mai departe de sambata dimineata o Tesla cu numere de BV a schimbat banda fara se asigure, daca nu franam intra direct in mine. Dupa ce l-am flashuit pe prost ma asteptam macar un semn din avarii in semn de "multumesc" dar am primit un deget scos pe geam.

Edited by neo_andersson
  • Pufai. 3

2 hours ago, neo_andersson said:

[...] zero vizibilitate pentru ca sunt masini parcate [...]
[...] a schimbat banda fara se asigure [...] am primit un deget scos pe geam.

@neo_andersson Ai punctat foarte bine trei dintre problemele frecvente din traficul bucurestean. 
Cauza principala este aglomeratia, care duce inevitabil la agresivitate la volan. 

Am ajuns la concluzia ca exista o singura solutie: transformarea unei benzi din fiecare bulevard si strada principala in pista de biciclete cu doua sensuri, separata "hardware", pe modelul deja testat pe Calea Victoriei. Si, distinct, o banda dedicata pentru transportul in comun.
Iar masinile sa se inghesuie (mult) mai rau decat acum pe restul benzilor - atatea cate mai raman. Bonus, benzile ocupate de masinile parcate. Cheltuim sume serioase pentru a ne cumpara masini premium, dar avem pretentia sa le parcam gratis in strada.

Nimic altceva nu functioneaza. Indiferent cat ar fi pretul combustibilului, impozitul, taxa de acces - oamenii vor plati si vor merge in continuare cu masina. Cred ca pentru a imbunatati major traficul in Bucuresti este necesar sa dispara cel putin o treime din masini. Asta o poti obtine aisgurand o varianta mai buna (= bicicleta + transport in comun) si totodata impingand traficul auto la limita imposibilului.

Atat relieful cat si clima Bucurestiului permit utilizarea bicicletei aproape in fiecare zi, cu foarte putine exceptii. Ne mai trebuie doar un primar care sa aibe curajul (politic) de a-si asuma o astfel de transformare. Iar cine nu poate folosi bicicleta, ar avea la dispozitie un transport in comun care nu mai sta intepenit in trafic.
De cand au reinceput scolile in aceasta toamna, am calculat ca viteza medie cu masina, in traficul de dimineata / seara, este de 10 Km/h. Putin mai bine sau chiar putin mai rau, depinde de traseu si de ora.
Pe o pista dedicata, cu bicicleta se poate merge cu o medie de 15 Km/h, pedaland fara efort.

15 hours ago, phunctionist said:

Stau si ma intreb, oare de ce fetele astora care comit accidente de tipul asta sunt toate la fel...
Bun legea e astfel incat nu te trimite la puscarie, dar dupa o astfel de fapta macar sa aplici o amenda corespunzatoare, macar un 50-100 de mii de RON, minim, sa suspezi permisul 10-20 de ani. Adica sa simta si prostul ala ceva.

• De acord! 1

45 minutes ago, FiveThreeFive said:

@neo_andersson Ai punctat foarte bine trei dintre problemele frecvente din traficul bucurestean. 
Cauza principala este aglomeratia, care duce inevitabil la agresivitate la volan. 

Am ajuns la concluzia ca exista o singura solutie: transformarea unei benzi din fiecare bulevard si strada principala in pista de biciclete cu doua sensuri, separata "hardware", pe modelul deja testat pe Calea Victoriei. Si, distinct, o banda dedicata pentru transportul in comun.
Iar masinile sa se inghesuie (mult) mai rau decat acum pe restul benzilor - atatea cate mai raman. Bonus, benzile ocupate de masinile parcate. Cheltuim sume serioase pentru a ne cumpara masini premium, dar avem pretentia sa le parcam gratis in strada.

Nimic altceva nu functioneaza. Indiferent cat ar fi pretul combustibilului, impozitul, taxa de acces - oamenii vor plati si vor merge in continuare cu masina. Cred ca pentru a imbunatati major traficul in Bucuresti este necesar sa dispara cel putin o treime din masini. Asta o poti obtine aisgurand o varianta mai buna (= bicicleta + transport in comun) si totodata impingand traficul auto la limita imposibilului.

Atat relieful cat si clima Bucurestiului permit utilizarea bicicletei aproape in fiecare zi, cu foarte putine exceptii. Ne mai trebuie doar un primar care sa aibe curajul (politic) de a-si asuma o astfel de transformare. Iar cine nu poate folosi bicicleta, ar avea la dispozitie un transport in comun care nu mai sta intepenit in trafic.
De cand au reinceput scolile in aceasta toamna, am calculat ca viteza medie cu masina, in traficul de dimineata / seara, este de 10 Km/h. Putin mai bine sau chiar putin mai rau, depinde de traseu si de ora.
Pe o pista dedicata, cu bicicleta se poate merge cu o medie de 15 Km/h, pedaland fara efort.

Se merge decent in ultimul timp in Bucuresti , cel mai probabil multumita prezentei politiei in intersectii .In rest nu stiu ce sa spun ,ideea de a "sugruma" traficul nu stiu cat va ajuta.Bicicleta are sens doar in anumite cazuri daca merg la birou nu prea e placut sa ajung transpirat 🙂 .

Orice ai face, infrastructura Bucurestiului nu e gandita pentru trafic de 5-10ori mai mare decat limita maxima. Puteti cauta toate solutiile posibile, la un moment dat traficul se va bloca.

Acelasi aspect se regaseste si in Cluj/Floresti.

Doar ca exemplu, daca infrastructura permite 1mil de auto, tie cand iti vin 5mil care vin si pleaca cam deodata ( adica la aprox aceleasi ore dimineata/seara ) pur si simplu nu mai ai ce sa faci, pentru ca bulevardele mari nu le mai poti extinde, iar alte strazi nu mai poti face.

Pana sa implementezi cultura MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN in Romania ( nu doar in Bucuresti ) va trece foarte mult timp. Nu doar din prisma serviciilor de calitate oferite, cat si din prisma renuntatului la masina a romanului.

4 minutes ago, sskkaa said:

Orice ai face, infrastructura Bucurestiului nu e gandita pentru trafic de 5-10ori mai mare decat limita maxima. Puteti cauta toate solutiile posibile, la un moment dat traficul se va bloca.

Acelasi aspect se regaseste si in Cluj/Floresti.

Doar ca exemplu, daca infrastructura permite 1mil de auto, tie cand iti vin 5mil care vin si pleaca cam deodata ( adica la aprox aceleasi ore dimineata/seara ) pur si simplu nu mai ai ce sa faci, pentru ca bulevardele mari nu le mai poti extinde, iar alte strazi nu mai poti face.

Pana sa implementezi cultura MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN in Romania ( nu doar in Bucuresti ) va trece foarte mult timp. Nu doar din prisma serviciilor de calitate oferite, cat si din prisma renuntatului la masina a romanului.

Nu se va întâmpla cât mai trăiesc eu...

1 hour ago, goangaus said:

Ne invartim in cerc pentru ca mijloacele de transport in comun stau blocate in trafic si oamenii prefera masina pentru ca ajung mai repede. Nu stiu cum se va iesi din bucla asta.

Nu se va iesi 🙂 

Eu am metrou la 10 min de casă.Mai merg iarna când e zăpadă și mi e lene să curăț rampa de la garaj.

Dar nu vrei să știi ce mirosuri sunt în vagon la 7pm. Și dimineața,dar seara te doboară,ai migrene și stări de vomă….

De autobuze și tramvaie nu mai spun, mai bine iei un uber…

Partea de transport in comun e ok pentru unele situatii , sigur cu ce s-a spus mai sus, poti avea "noroc" si sa urce in autobuz un om al strazii . In cazul meu dimineata duc copilul la scoala , dupa amiaza vine singur cu autobuzul asa ca pot face o comparatie - acelasi traseu dus intors dimineata fac aproximativ o ora , dupa amiaza ca sa ajunga acasa face in general o ora s 15 min .In acest caz nu imi dau seama de ce as lua autobuzul 

Eu merg 3 zile din saptamana cu transportul in comun, in Bucuresti, din Drumul Taberei pana in centru. Mi se pare perfect folosibil. Da, la dus, dimineata, fac mai mult decat cu masina. Desi, daca as lua in calcul si timpul de cautat loc de parcare, probabil rezulta tot cam atat. La intoarcere cred ca e cam acelasi timp, e o coada continua din Victoriei pana pe Maniu..

18 hours ago, phunctionist said:

Nu stiu daca in link-ul de mai sus era filmarea cu camera de bord, dar aici este:

https://b365.ro/video-momentul-impactului-filmat-de-camera-de-bord-a-soferului-care-a-lovit-mortal-pe-o-trecere-de-pietoni-din-berceni-o-femeie-si-a-ranit-grav-copilul-din-carucior-582416/

fmm de nenorocit, el croseta prin trafic...